Saturday, September 10, 2011

WSO2 StratosLive - Enterprise Java PaaS

Written by Kathiravelu Pradeeban




Fig 1. Înregistrarea unui chiriaş.


Ce este StratosLive?

StratosLive este o platformă ca un serviciu, desfăşurarea publică a Stratos WSO2 Platforma Cloud Middleware. Ca succesor al WSO2 Stratos nor beta, WSO2 StratosLive a fost lansat cu caracteristici noi şi mai mult îmbunătăţite, cum ar fi, de facturare, experienta ghidul de reglare a, load balancing, auto-scalare, exploatare forestieră, şi îmbunătăţite. StratosLive obiective, în principal, arhitecti intreprinderi, dezvoltatorii SaaS, şi cercetători. De asemenea, este pentru oricine are nevoie de o întreprindere platforma SOA middleware ca un serviciu.







Introducere

Într-o organizaţie cu mai multe departamente, fiecare departament ar putea fi echipat cu platforma middleware proprii pentru izolarea necesară, autonomie, sau de securitate. Cu platformele Middleware Cloud (CMP), un singur produs, care este instalat şi gestionat la nivel central, poate înlocui întregul set de platforme instalate separat în fiecare departament.



Multi-închiriere permite resurselor central instalat / implementate şi administrate, oferind o platforma middleware independent practic pentru fiecare departament, prin înregistrarea în calitate de chiriaş în platforma middleware organizaţiei cloud. Chiriaşi, în timp ce schimbul de aceeaşi resursă, nu vor fi conştienţi de existenţa altor chiriaşi. Fiecare locatar poate avea mai mulţi utilizatori. Aceasta oferă o soluţie inteligentă pentru organizaţie.



O platforma de cloud middleware, atunci când a găzduit pe un public-privat,, sau o infrastructură cloud hibrid, devine o platformă ca un serviciu. O Middleware Platform Cloud este, de asemenea, menţionată ca un Application Platform Cloud Enabled (CEAP) de către Gartner, indicând faptul că cererea este platforma de cloud-activat.



Sunt toate platformele pentru aplicaţii nor-a permis? Nu. activare nor vine cu fructe de multi-închiriere, şi suport nativ pentru a fi o platforma cloud. Un exemplu ideal este WSO2 Stratos, care este nor-a permis WSO2 middleware platforma de carbon. O platforma de cloud middleware pot fi, de obicei, găzduit peste nor, ca o platformă ca un serviciu. Ar trebui remarcat faptul că nu toate PaaS sunt furnizate ca pe deplin funcţional platforme middleware-nor.



O platforma deschisa ca un serviciu este decisă să lupte împotriva furnizor de blocare-in, prin aderarea la standardele deschise. Înseamnă a fi deschis, dezvoltatorii de aplicatii nu ar trebui să fie scris o cerere numai concentrându-se pe o platformă.





Înregistrarea unui chiriaş

Puteţi să vă înregistraţi, fie un cont în StratosLive şi log in utilizarea chiriaş, sau pur şi simplu autentificare folosind contul dvs. Google Apps. StratosLive prevede patru planuri de utilizare, cum ar fi Demo, SMB (Small & Medium Business), Professional şi Enterprise. Informaţii tarifare pot fi găsite pe pagina de tarifare StratosLive. Trebuie sa alegi un plan de utilizare în timpul înregistrării chiriaş. Cu toate acestea, aveţi posibilitatea să faceţi upgrade sau downgrade pur şi simplu contul dvs. pe baza cerinţelor dvs. în orice moment.





Chiriaş de înregistrare



Pentru a înregistra un chiriaş (Fig 1), în primul rând trebuie să alegeţi un nume de domeniu pentru dvs. chiriaş. Un cont de administrator va fi creat împreună cu crearea chirias. Numele dvs. de utilizator este în formă de admin-nume @ domeniu-nume. Vă rugăm să reţineţi faptul că numele de utilizator nu ar trebui să fie confundată cu adresa dvs. de email.





Domeniu de validare



Fig 2. Domeniu de validare


Dacă sunteţi administratorul sau proprietarul domeniului, ar trebui să ia în considerare validarea domeniului în timpul înregistrării (fig 2), pentru a se asigura că chiriaşul dvs. va fi întotdeauna asociat cu domeniul dvs., prevenind de la alţii susţinând că aceasta. Cu toate acestea validare domeniu este opţional, şi poate fi făcut după ce v-aţi înregistrat şi semnat la contul dumneavoastră.





Mail de validare

După ce a dat informaţiile solicitate, aveţi posibilitatea să faceţi clic pe "Trimite" pentru a continua cu înregistrarea. Odată ce aţi înregistrat cu succes, un mail de confirmare va fi trimis la adresa de email furnizate în timpul înregistrării, în termen de câteva minute. Faceţi clic pe link-ul din e-mail. Aceasta va confirma adresa ta de email şi să valideze contul dvs.. Spre deosebire de validare domeniu, e-mail de validare este obligatorie pentru a intra în şi de a folosi contul dvs. chiriaş în StratosLive. Deci, vă rugăm să găsiţi cele mai mail şi valida contul dumneavoastră cât mai curând posibil. Dacă nu aţi primit e-mail, verificati daca mail-ul a ajuns în dosarul de spam. Dacă găsiţi orice cauză în validarea adresa dvs. de email sau logare, contactaţi WSO2 Support sau pe forum pentru StratosLive.





Conectarea



Fig 3. StratosLive manager de acasă
Odată validat, puteţi obţine înapoi la pagina de log-in, şi vă conectaţi utilizând numele de utilizator (adminName @ numedomeniu) şi parola. Vom analiza în PaaS StratosLive în următorul subiect, cu un simplu SaaS.





StratosLive - o PaaS complet

Tablou de bord al managerului Stratos listele de stabilire a serviciilor, care sunt activi la locatar. Aveţi posibilitatea să navigaţi la oricare dintre serviciile de la tabloul de bord, fără manager de logare din nou, ca serviciile sunt activate pentru single sign-on. Mai mulţi utilizatori pot fi create o singură dată autentificat inch admin, de asemenea, locatarul poate dezactiva servicii pentru utilizatorii lui locatar de la manager.



StratosLive are o caracteristică de logare distribuită care este chiriaş şi de servicii conştient. Acest lucru permite chiriaşilor pentru a vizualiza numai lor busteni pentru fiecare dintre serviciile.





Cosul de cumparaturi de propoziţii



Fig 4. Arhitectura Soluţie de Aplicaţie "Coşul de cumpărături"


"Coşul de cumpărături" de propoziţii (Fig. 4) este livrat la pachet cu Stratos, pentru chiriasi pentru a instala şi de a lua mâinile lor pe Stratos mai repede. Acesta poate fi considerat o aplicaţie ca un serviciu care rulează pe partea de sus a platformei Stratos ca un serviciu, oferind o esenţă al serviciilor Stratos. Este una dintre cele mai simple probe care explică modul în care Stratos devine ca o soluţie de platformă pentru Software-ul întreprinderii ca cerinţele de Serviciu.



"Coşul de cumpărături" este o aplicaţie de cumpărături on-line, în cazul în care vă puteţi conecta şi de cumpărare camerele. În coşul de cumpărături, avem un portal de utilizator, un portal admin, gadget-uri şi administrative. Cumpărătorii, operatori, administratori de afaceri şi interacţionează cu aplicaţia. Furnizorii de depozit şi gateway-uri de plată sunt, de asemenea, implicate în calitate de servicii externe. Cererea cosul de cumparaturi asemenea, puteţi afla alte produse similare disponibile pe piaţă din serviciile partenere precum Amazon sau eBay. Arhitectura soluţie de aplicare cosul de cumparaturi oferă o imagine de ansamblu a modului în care întreaga platformă poate fi utilizat pentru a găzdui un program de întreprindere ca un serviciu.







Cerere de Carbon

Puteţi instala eşantion de la Tools -> Cos de cumparaturi a managerului Stratos. Intreaga aplicatie, care se întinde în toate serviciile Stratos, este instalat doar cu un singur clic. Cerere de carbon, cunoscut sub numele de CAPP, permite această integrare de biţi şi piese din intreaga aplicatie care se întinde în toate serviciile. WSO2 de carbon Studio, o eclipsa pe baza IDE pentru WSO2 de carbon, este folosit pentru a crea Capps eficient. Componenta de instalare eşantion generează CAPP, încarcă-l la spaţiul registru chiriaş, şi deployer aplicarea desfăşoară componentă relevantă (e) a cererii de probă într-Serviciul relevante Stratos.





WSO2 de date ca un serviciu





Fig 5. Încercaţi să-l pentru serviciul de date
WSO2 Server Data Services, o platformă de găzduire a serviciilor de date, cu serviciu de găzduire, servicii de testare, şi funcţii de urmărire mesajul este livrat ca un multi-chiriaş, elastic scalare, platforma contorizate. În cererea de coş de cumpărături proba pe care le discutăm, să vorbesc cu componentele tradiţionale sau baza de date moştenirea va fi desfăşurată în WSO2 de date ca un serviciu. Detalii de as a Service expune datele stocate într-o bază de date. Operaţiunile de nivelul bazei de date se poate face folosind interfata de date oferite de as a Service (Fig 5). Datele sunt distribuite la toate serviciile prin intermediul serviciului de cumparaturi Cosul de date, de manipulare operaţiunile de baze de date.





WSO2 Intreprindere Bus Serviciul as a Service

WSO2 Bus Serviciul de vizitare, unul dintre cele mai performante şi cele mai mici abordări amprenta la implementarea unei SOA, cu caracteristici de servicii de proxy, secvenţe, obiective, şi mult mai mult, livrate ca un multi-chiriaş, elastic scalare, platforma contorizate. În proba pe care îl discutăm acum, Bus WSO2 Serviciul de vizitare as a Service facilitează colaborarea serviciului prin intermediul serviciilor de proxy.





WSO2 Application Server ca un Serviciu





Fig 6. Application Server Aplicatii Web
WSO2 Application Server as a Service oferă nivelul de prezentare pentru aplicaţiile web pentru a fi utilizate (fig. 6). Administratorul poate adăuga noi produse, categorii, utilizatorii, şi mai mult. Java de securitate este utilizat pentru a autentifica atunci când înregistrarea în portal admin. Serviciul este utilizat de către admin Admin portalul web. Se conecteaza la cosul de serviciu de cumpărături de date şi preia datele ca cerem de la aplicatia web.



Ghid de utilizare portal este în cazul în care utilizatorul sau clientul interacţionează cu sistemul. Serviciul de marfuri este asociat cu portalului de utilizator (Fig 7). În mod similar, de cumpărare este tratată de către Serviciul de cumparare. Aceasta actualizează aplicaţia finanţare prin intermediul serviciului Connector financiar, care este un serviciu Axis2 desfăşurat pe Application Server WSO2 ca un serviciu. WSO2 Application Server ca un serviciu este Application Server WSO2, sprijinirea dezvoltării, implementarea şi gestionarea de servicii web si aplicatii web, si gazduieste, împreună cu instrumentele, livrate ca un multi-chiriaş, elastic scalare, platforma contorizate.







Fig 7. Portal Web App
WSO2 Guvernarea ca un serviciu

WSO2 Guvernarea ca un serviciu este de Inregistrare guvernare WSO2 unui sistem integrat de SOA registru-depozit, sprijinind gestionarea eficientă a unei organizaţii de punere în aplicare în creştere SOA, livrate ca un multi-chiriaş, elastic scalare, platforma contorizate. Meta-date, cum ar fi fişierele XSLT serviciului de cumpărare sunt stocate în guvernarea WSO2 as a Service, iar resursele sunt preluate în cursul de cumpărare şi a tranzacţiilor.





WSO2 proceselor de afaceri ca un serviciu

WSO2 Business Process Server powered by Apache ODE, oferă o consolă complet grafic pentru a implementa, gestionaţi şi să vizualizaţi procesele şi instanţe de proces, cu caracteristici pentru WS-BPEL 2.0 şi 1.1 BPELWS, Cleanup date Primă Instanţă, precum şi monitorizarea procesului, livrate ca un multi -chiriaş, elastic scalare, platforma contorizate. În coş de cumpărături proba pe care am discutat, o ReOrderProcess în procesele de afaceri as a Service verifică periodic stocul reordonează şi în cazul în care elementele merge out-of-stock.





WSO2 Mashups ca un serviciu

În aplicaţia coşul de cumpărături, un serviciu de javascript preia produse din domeniul de la eBay şi Amazon. Aceste servicii sunt implementate în javascript WSO2 Mashups as a Service, care este Server Mashup WSO2, sprijinirea compoziţia de servicii web, feed-uri, razuite pagini web, fişiere şi alte surse de informaţii în servicii web noi, pagini web, sau notificările de utilizare, caracteristicile pentru sarcinile programate, livrate ca un multi-chiriaş, elastic scalare, platforma contorizate.





Această probă este doar un teaser de StratosLive, demonstrând aspectul platforma Stratos şi complexitatea StratosLive, platforma WSO2 ca un serviciu. Vom discuta câteva îmbunătăţiri notabile, noi caracteristici, sau adăugiri în StratosLive (bazat pe Stratos-1.5.1), de la serviciile predecesorul său nori WSO2 (bazat pe Stratos-1.0.0), în următoarele câteva paragrafe.





Ce este nou?

StratosLive vine cu un set de noi caracteristici şi îmbunătăţiri de la Beta sale nori predecesorul WSO2. StratosLive a Stratos-1.5.1 ca platforma de cloud middleware. WSO2 Prelucrarea eveniment complex ca un service şi WSO2 Broker Mesaj as a Service sunt doua servicii noi care sunt incluse în StratosLive cu aceasta noua versiune. Eşantioane integrat, documentaţia îmbunătăţit şi a face screencast StratosLive mai convenabilă de a învăţa şi de a folosi într-o perioadă de timp mai scurt.



WSO2 fronturi Balancer Încărcaţi servicii şi mânere load balancing si auto-scalare a serviciilor în funcţie de sarcina. Httpd-stil de colectare jurnal de acces este o caracteristică nouă de echilibrare de încărcare WSO2, care evită necesitatea de a faţă de serviciile lor de încărcare sau de echilibrat cu servere Apache HTTP. Aceste îmbunătăţi disponibilitatea şi scalabilitatea StratosLive considerabil.





O îmbunătăţiri notabile şi alte câteva caracteristici noi sunt,



    * Un sistem îmbunătăţit de contorizare şi de sprijin de facturare la acceleratia de utilizare pe baza planului de utilizare chiriaş.

    * Versiuni şi actualizări incrementale.

    * Modelul de programare chiriaş şi documentaţia

    * Modul de stocare a datelor chiriaş cu extinderea bazelor de date, şi NoSQL.

    * SaaS aplicatii web de sprijin.

    * Registrul depozit punerea în aplicare bazate pe registru Eventing.

    * Cloud Services Gateway.





Concluzie

WSO2 StratosLive, deschis Java PaaS, este desfăşurarea nor public găzduit de Stratos, din WSO2. Migrarea aplicaţiilor dumneavoastră între PaaS, şi Platforma Middleware nori în spatele PaaS este o sarcină simplă. WSO2 se prevede la fiecare nivel - de la o platforma middleware întreprindere numit de carbon, la platforma middleware nor numit Stratos, şi în cele din urmă la Platforma ca un Serviciu numit StratosLive şi publice, altele, nori privat, sau hibrid cu Stratos ca Platforma Middleware nori .



Incearca StratosLive, acum!



See original post

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2009 All Rights Reserved Revolution Two Church theme modified by Milinda Pathirage